Ugifte / samlevende

Ugifte samlevende 

Når du vælger at flytte sammen med din kæreste – er det selvfølgelig alt andet end jura, du er optaget af, men som tiden går, bliver det absolut relevant at give den en tanke. 

Der er nemlig ingen lovgivning, der sikrer dig i den situation, hvor din kæreste måtte gå bort eller I måtte vælge at gå hver til sit. 

Vigtigst at tænke på er at: 

• I ikke arver hinanden og derfor bør tænke på at oprette testamente 

• Der ikke automatisk kompenseres for, at I har fordelt udgifterne skævt, så den ene måske har sparet en formue op i huset og den anden bare betalt de løbende udgifter 

• Det kan blive svært at få et fælles indkøbt hus solgt, hvis I ikke har lavet en samejeoverenskomst 

Læs mere HER

Birgitte Dejgaard

Advokat(L)
Konfliktmægler
Familieterapeut

Jeg blev cand.jur. i Århus i 1991 og har siden beskæftiget mig primært med private anliggender, især familiens værdier. 

Som advokat og fuldmægtig i Statsforvaltningen. 

Jeg har suppleret mine kompetencer indenfor det familieretlige ved at tage en diplomuddannelse som familieterapeut i 2006 og i 2000 som mediator. 

Jeg har hele tiden haft særligt fokus på skilsmissebørnene og skrevet bogen: Hjælp dit barn gennem skilsmissen. 

I Center for Familieudvikling og eget regi har jeg afholdt kurser for børn, skilte forældre og fagfolk i forhold til skilsmisse og konflikthåndtering. 

Som lektor på Campus Vejle underviser jeg endvidere i erhvervsret. 

Jeg skriver om familierådgivning i min klumme, som bla. trykkes i Vejle Ugeavis og er jævnligt inddraget i medierne i skilsmisseanliggender. 

dsadvokater-birgitte-dejgaard-min

Din partner har taget beslutningen

“Har din partner taget beslutningen om, at I skal skilles – I skal ikke være sammen længere? En beslutning, du slet ikke er enig i, men intet kan gøre for at ændre. Det kan være helt umuligt at forstå situationen og du kan komme til at føle dig forrådt af den, du troede var din mest betroede.
Følelser af bitterhed, jalousi og håbløshed kan få det hele til at synes uoverskueligt. Med et forsvinder fornuften og de værste frygt scenarier tegner billeder af, hvordan du vil komme til at stå helt alene uden familie.
Her vil man fordel kunne gøre brug af en familierådgiver, så det ikke ender i hårdknude.”

Birgitte Dejgaard, Advokat

DS Advokater